Nicolae Timofti a PREZENTAT Parlamentului pentru ratificare Acordul de Asociere Moldova-UE

Embed:

Imediat după aprobarea Guvernului, Preşedintele Nicolae Timofti a prezentat Parlamentului pentru ratificare Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi UE, semnat pe 27 iunie la Bruxelles.

"Preşedintele ţării consideră că din momentul în care acest Acord de Asociere va fi ratificat de Parlament începe o perioadă calitativ-nouă pentru Republica Moldova şi instituţiile sale urmând ca Acordul de Asociere să producă rezultate vizibile şi  productive pentru cetăţenii moldoveni şi pentru economia ţării noastre", a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedintelui, Vlad Ţurcanu.

În calitate de organ responsabil pentru prezentarea Acordului a fost desemnat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Publika.md aminteşte că Executivul de la Chişinău, şi cel de la Bucureşti s-au întâlnit astăzi în şedinţă extraordinară şi au aprobat unanim documentul care urmează să fie ratificat de ambele Parlamente săptămâna viitoare.

Pentru a ratifica Acordul de Asociere semnat astăzi la Bruxelles, coaliţia de guvernare are nevoie de 53 de voturi.

Pentru implementarea deplină, Republica Moldova are nevoie de ratificarea documentului şi în Parlamentele celor 28 de state membre UE. Primele ţări care vor ratifica documentul la 3 iulie sunt România, Letonia şi Estonia.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu