Nicolae Timofti a decorat mai multe personalităţi marcante din Găgăuzia şi raionul Taraclia

Personalităţi marcante din autonomia găgăuză şi din raionul Taraclia au fost decorate de către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu distincţii de stat şi titluri onorifice.

Titlul onorific "Artist Emerit" i-a fost oferit şefului Direcţiei generale cultură şi turism a Comitetului Executiv al Găgăuziei, Vasili Ivanciuc, care este şi conducătorului artistic al fanfarei din oraşul Ceadîr-Lunga. 

Iar Medalia "Meritul Civic" i-a fost conferită regizorului Teatrului Municipal "Smeşen petîk" din oraşul Taraclia, Ivan Borimecicov. De asemenea, rectorul interimar al Universităţii de Stat "Grigore Ţamblac" din Taraclia, Maria Paslari, a fost decorată cu ordinul "Gloria Muncii", iar profesorul Nicolai Cervencov a primit titlul onorific "Om Emerit".

Distincţiile şi titlurile au fost oferite pentru merite deosebite în dezvoltarea învăţământului universitar şi contribuţie la promovarea valorilor culturale, dar şi pentru a demonstra deschiderea autorităţilor de la Chişinău faţă de personalităţile marcante din Găgăuzia. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu