Nicolae Negru despre avertismentul deputatului PAS, Lilian Carp: Cu o rândunică nu se face primăvară

Embed:

"Cu o rândunică nu se face primăvară". Astfel comentează jurnalistul Nicolae Negru avertismentul deputatului PAS, Lilian Carp, că va părăsi blocul "ACUM" dacă nu se va soluţiona problema de la Curtea Constituţională, iar Vladimir Ţurcan nu-şi va da demisia. Editorialistul critică şi declaraţiile Maiei Sandu şi ale lui Andrei Năstase despre votul de la Curte şi le califică drept ipocrite.

Nicolae Negru a declarat presei că, în opinia sa, anunţul făcut de Lilian Carp ar fi fost un semnal alarmant în cazul în care i s-ar fi alăturat mai mulţi deputaţi din blocul ACUM. În context, editorialistul afirmă că şi în declaraţiile liderilor PAS şi PPDA este multă ipocrizie.

În opinia sa, în momentul în care deputaţii din "ACUM" l-au votat în Parlament pe Vladimir Țurcan, puteau să se aștepte că va deveni și președinte. Mai mult, nemulţumirile din urmă ale celor doi sunt doar un spectacol pentru cetățeni pentru a-şi spăla imaginea, punctează Nicolae Negru. În concluzie, jurnalistul menţionează că nu crede că retragerea lui Vladimir Țurcan de la conducerea Curţii rezolvă problema politizării acestei instituţii. Asta pentru că fostul socialist rămâne membru al Curţii. Între timp, şi deputatul PPDA, Iurie Reniţă solicită demisia lui Vladimir Ţurcan. Într-o postare pe facebook, parlamentarul scrie că această demisie reprezintă o chestiune de onoare a generalului Vladimir Țurcan, deopotrivă, și a persoanei care a trădat. 

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PAS Lilian Carp cere demisia preşedintelui Curţii Constituţionale, Vladimir Ţurcan, şi a magistraţilor care sunt sau au fost afiliați politic. Mai mult, Carp a dat de înţeles că dacă acest lucru nu se va întâmpla, în viitorul apropiat, este gata să renunţe la mandatul de parlamentar. În replică, Vladimir Ţurcan a spus că politicienii nu au dreptul să intervină în activitatea Curţii.

Luni, exponentul PSRM Vladimir Ţurcan a fost ales preşedinte al Curţii Constituţionale. S-a întâmplat la doar câteva zile după ce Parlamentul a ignorat rezultatele concursului privind funcţia de judecător, la care Ţurcan nici măcar nu a participat. Fostul deputatul socialist a fost ales în funcţia de preşedinte al Curţii cu votul secret al majorităţii magistraţilor, pentru trei ani.

Lasă un comentariu