Nicolae Milinceanu, singurul moldovean care a jucat la titrata formaţie francenză AS Monaco. Află istoria lui

Embed:

Cu câţiva ani în urmă a jucat la multipla campioană a Franţei, AS Monaco, iar acum îşi foloseşte experienţa obţinută în Divizia Naţională. Puţini însă ştiu despre performanţele obţinute de atacantul echipei Veris. Milinceanu a făcut şcoala de fotbal la clubul monegasc şi a devenit campion al Franţei printre juniori.

Deşi are doar 21 de ani, Nicolae Milinceanu, a făcut primii paşi spre fotbalul mare la renumitul club AS Monaco.

"Am ajuns acolo părinţii, care au plecat să-şi găsească un loc de muncă. Mai târziu m-au luat şi pe mine cu sora mea. M-am dus la şcoala de fotbal al clubului Monaco. Am fost în probe acolo timp de şapte zile, iar apoi am semnat cu clubul", a declarat atacantul Veris Nicolae Milinceanu.

Milinceanu a jucat timp de patru ani la formaţiile de tineret, dar şi la echipa a doua a clubului Monaco. Acesta a avut posibilitatea să se antreneze alături fotbalişti renumiţi.

"M-am antrenat cu jucători renumiţi cum ar fi Ludovic Giuly. În fiecare zi ne salutam cu ei, ne antrenam cu ei când ni se oferea şansa", a menţionat sportivul.

Aventura lui Milinceanu la Monaco s-a încheiat în 2011. Fotbalistul a fost nevoit să revină în Moldova din cauza unei accidentari la spate şi un an a stat departe de teren. Acum îşi aminteşte cu plăcere de perioada petrecută în Franţa.

"Cel frumos moment a fost atunci când am câştigat Campionatul Franţei U-17 cu Monaco. Atunci în finală am învins formaţia Saint-Ettiene. Să nu mă fi accidentat, cred că şi acum jucam în Franţa", a mai adăugat atacantul.

În prezent, Milinceanu evoluează cu Veris în Divizia Naţională, iar în acest sezon a marcat de trei ori. Atacantul este convocat regulat şi la naţionala de tineret.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu