Nicolae Juravschi, reales în funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Moldova

Embed:

Nicolae Juravschi a fost reales în funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Moldova. Juravschi se află la al cincilea mandat consecutiv şi va conduce CNOS până în 2020.

Campionul Olimpic de la Seul a fost ales cu majoritatea de voturi la Adunarea Generală a Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv.

"E necesar să conjungăm eforturile cu organul statal, Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţiile, cluburile sportive pentru ca sportivii noştri să beneficieze de o pregătire mai bună şi condiţii de pregătire mai bune", a spus Juravschi. 

Nicolae Juravschi nu a avut un contracandidat. Tudor Casapu nu a fost admis la alegeri de Adunarea Generală pe motiv că nu a prezentat toate actele necesare. Mai mult, reprezentanţii Federaţiei Moldovenești de Haltere nu s-au prezentant la alegeri.

La finalul Adunării Generale, delegaţii au avut păreri împărţite despre desfăşurarea acesteia şi realegerea lui Juravschi.

"La conducerea Comitetului Olimpic trebuie să fie profesionişti. Juravschi îşi cunoaşte munca şi este un profesionist în domeniul acesta. El trebuie să fie la CNOS să conducă olimpicii", a spus preşedintele FM de lupte, Victor Peicov

"Democraţie deloc nu a fost. Totul este prevăzut în carta olimpică, acolo unde scrie că votul trebuie să fie secret. Înainte nu era aşa ceva în statut. Acum totul e la propunerea preşedintelui Comitetului Olimpic. Adunarea Generală este doar o formalitate", a spus antrenorul emerit Sergiu Busuioc.

Nicoale Juravschi este preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din 2001.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu