Nicolae Eşanu critică metoda guvernanţilor de a demite funcţionarii şi sugerează că Maia Sandu ar putea pica în propria-i capcană

Fostul secretar de stat de la Ministerul Justiţiei Nicolae Eşanu spune că metoda prin care sunt demişi funcţionarii din instituţiile de stat este una aberantă şi ar putea crea un precedent periculos. 

Eşanu a scris pe pagina sa de Facebook:

"A luat amploare practica aberanta de demitere a persoanelor, prin simpla abrogare (anulare) a actului de numire (alegere), de catre persoana care l/a numit (ales). Si sper ca decidentii vor intelege ca se joaca cu focul, deoarece, putem ajunge la crize foarte serioase. Spre exemplu, conform acestui concept s/ar putea ajunge la situatia in care se va pretinde ca mandatul Guvernului inceteaza prin abrogarea de catre Presedinte a decretului de investire, iar a deputatilor, prin anularea de catre CEC a hotaririi de atribuire a mandatelor."

PUBLIKA.MD aminteşte că după ce la putere a ajuns coaliţia PSRM-ACUM, zeci de angajaţi ai instituţiilor statului au fost demişi din funcţii, deoarece au activat în perioada fostei guvernări. 

Lasă un comentariu