Nicolae Dabija: A face alianţă cu socialiştii e ca şi cum l-ai angaja pe Diavol să-ţi facă biserică

De la Moldova europeană la Moldova socialistă nu era decât un singur pas, iar a face alianţă cu socialiştii e ca şi cum l-ai angaja pe Diavol să-ţi facă biserică. Despre aceasta a scris Nicolae Dabija în articolul de azi a revistei săptămânale "Literatura şi Arta".
"Preţul trădării în secolul nostru a crescut cu mult.
Dacă cu două mii de ani în urmă Iuda se mulţumise cu 30 de arginţi, Dodon lua pentru trădare leafa lunară: câte 700 000 de euro.
„Ce să mai trădez?” întreba el ori de câte ori se întâlnea cu Putin şi pe cei care intenţionează să bată definitiv în cuie acest neam răstignit între Prut şi Nistru.
Iată însă că alţii se mulţumesc cu şi mai puţin: nişte funcţii în guvern.
Când e vorba de proverbul „Fă-te frate cu dracul până treci puntea,” ai noştri (?) înţeleg că trebuie să se facă frate cu cel-cu corniţe, pentru că numai aşa, cred ei, vor ajunge în rai.
A face alianţă cu socialiştii e ca şi cum l-ai angaja pe Diavol să-ţi facă biserică.
De la Moldova europeană la Moldova socialistă nu era decât un singur pas.
Şi iată-l făcut.
Alegerile din 24 februarie 2019 au fost pierdute de Dodon, care-i promisese preşedintelui Putin că partidul lui le va câştiga detaşat.
Dar s-a întâmplat altceva.
Deşi, timp de câţiva ani de zile, ruşii au pompat milioane de euro către partidul lui, acesta a acumulat doar 30 la sută din voturi.
Putin s-a supărat pe mincinos şi din februarie nu-l mai plăteşte ca pe o slugă credincioasă, cum l-a încredinţat dânsul că e.
Dar „minunea” visată de preşedintele vândut s-a întâmplat: cu ajutorul nostru, al unioniştilor („votaţi-ne ca să nu vă pierdeţi voturile!”), europeniştilor („Vă ducem în Europa”), anti-socialiştilor („Nu vom face niciodată alianţă cu Dodon!”), Putin a câştigat alegerile din Republica Moldova: socialiştii sunt la guvernare!
Astfel, indirect, unioniştii au votat-o pe Zinaida Greceanâi, care ameninţa că va împuşca în tineri la 7 aprilie 2009, cu voturile acestora dăruite blocului ACUM - în fruntea Parlamentului de la Chişinău a fost instalat omul Moscovei.
Iar Republica Moldova fiind o ţară parlamentară - persoana politică numărul unu e un om manipulat de Kremlin.
Pentru a fi instalată în fruntea Parlamentului Zinaida Greceanâi a avut nevoie de 50+1% din sufragii. Pentru a fi debarcată însă, conform legislaţiei, vor fi necesare 3/5 din voturi, adică 68 de voturi. Cu alte cuvinte, ea devine preşedinte de legislativ pe viaţă.
Pe când prim-ministrul şi guvernul pot fi demişi în orice clipă: dacă pentru instalarea lor erau necesare 50+1% din voturi, tot cu atâtea voturi vor putea fi şi demişi.
Adică atunci când va dori oastea lui Dodon, care oricând îşi va găsi aliaţi din oştenii lui Plahotniuc, Şor sau cei 3 independenţi.
Moscova şi Dodon s-au folosit de ura crâncenă pe care i-o poartă Andrei Năstase lui Vlad Plahotniuc.
Blocul ACUM şi-a făcut program electoral şi de guvernare - caz unic în lume, bănuiesc - din ura contra unei persoane. Membrii lui lasă impresia că scopul lor nu e bunăstarea poporului Republicii Moldova, ci - cum să-l distrugă pe Plahotniuc. Chiar cu preţul dispariţiei în neant a acestei aşchii de neam.
Şantajul lui Dodon urmează să vină mai târziu, care după arestul lui Plahotniuc de către noul ministru de Interne Andrei Năstase, va declanşa imediat alegeri parlamenta-re anticipate:
Dacă nu votaţi federalizarea, limba rusă de stat, abandonarea cursului european al Republicii Moldova, interzicerea unionismului, doamnă prim-ministru şi domnilor miniştri ACUM, declanşăm alegeri anticipate.
S-ar putea ca şantajul să conţină faptul de a face public Acordul secret semnat de Greceanâi, Năstase şi Sandu în faţa ambasadorului Federaţiei Ruse, la care face aluzie politicianul de la Sadova.
Acest lucru va însemna că Blocul ACUM, compromis definitiv în faţa electoratului unionist, european, antisocialist, nu va trece la viitoarele alegeri anticipate pragul electoral sau îl va depăşi cu un număr nesemnificativ de mandate.
Andrei Năstase a dorit să fie ministru de Interne doar ca să-l pună la închisoare pe fostul său amic Vlad Plahotniuc, căruia i-a fost avocat în procesul de privatizare a magazinelor „Gemenii”. In acest context Partidul Democrat va dispărea (ca şi în cazul PLDM după arestul lui Filat).", scrie revista Literatura și Arta.
Totodată, potrivit lui Dabija singura șansă a moldovenilor de a regăsi drumul către România şi Europa sunt tratativele și compromisurile.
"Imediat se vor avânta în luptă zeci de partiduţe unioniste şi proeuropene, care, însă, nu vor trece pragul electoral.
Unicul partid care va lua toate voturile va fi Partidul Socialiştilor, lui revenindu-i, prin redistribuire, voturile tuturor partidelor perdante. Acesta va modifica imediat Constituţia.
Frontiera Federaţiei Ruse se va stabili definitiv pe Prut.
Drumul Republicii Moldova către Uni-unea Europeană va fi stopat.
Atunci mulţi se vor dumeri că lupta liderilor blocului ACUM contra „regimului” n-a fost altceva decât lupta contra „regimului de vize”.
Vom fi închişi într-un ţarc pentru totdeauna.
Moldova socialistă urmând să abandoneze o dată pentru totdeauna cursul proeuropean anunţat de alianţa Filat-Plahotniuc- Ghimpu (cea mai mare victorie a Republicii Moldova de după obţinerea independenţei).
Ţinuta trufaşă a celor doi lideri ai Blocului ACUM pare a spune: a noastră este victoria în alegeri şi putem face cu ea tot ce dorim.
Dar aşa să fie?
Oare nu chiar noi am votat pentru ei, ca să ne scuture de sărăcie, să ne apropie de România, să ne ducă în Uniunea Euro-peană, să ne instaleze statul de drept, să ne scape de Dodoni, Ţopi, Plahotniuci, Şori, Usatâi, Bătrâncea, Greceanâi, Cebani?
Să fi votat ca ei să ne dăruiască Moscovei, care de-a lungul istoriei ne-a făcut doar rele şi belele?
Prea scump e preţul pe care trebuie să-l plătim pentru înlăturarea lui Plahotniuc, personaj din care Năstase şi Kremlinul au făcut un monstru.
Politica se face cu compromisuri.
Era logic ca cele două entităţi politice - PD şi Blocul ACUM al căror obiectiv comun e integrarea europeană, să fi fost împreună, cu condiţii care puteau fi discutate (clasarea dosarelor celor doi Ţopi, restituirea acţiunilor acestora de la „Victoria-Bank”, însuşite de Plahotniuc, înlăturarea lui Plahotniuc din fruntea PD şi pensionarea politică a acestuia, eliberarea lui V. Filat, care i-a lansat pe mulţi dintre PD-iştii şi ACUM-iştii de azi în politică, alegeri parlamentare cu sistemul proporţional de vot etc.).
Dar acest lucru nu s-a făcut, din ură, prostie şi nedorinţă.
Ei au lăsat totul pentru ultima zi, care s-a dovedit că trecuse în ajun.
Actualmente cele două părţi războinice trebuie să se resemneze şi să caute împreună ieşirea din situaţie.
Primul lucru pe care ar urma să-l facă este scoaterea în afara legii a Partidului Socialiştilor, alimentat din surse financiare străine, un al doilea - judecarea lui Igor Dodon pentru acte de „înaltă trădare” şi cel de-al treilea - declararea ambasadorului Federaţiei Ruse, Oleg Vasenţov, persona non-grata şi expulzarea acestuia de pe teri-toriul Republicii Moldova pentru imixtiuni în treburile interne ale unui stat suveran.
Prin tratative şi compromisuri să ne re-găsim drumul către România şi Europa!
E unica noastră şansă!", a scris Nicolae Dabija.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu