Nicolae Ciornîi este gata să cedeze clubul Zimbru Chişinău. Ce sumă e la mijloc?

Embed:
Nicolae Ciornîi este gata să cedeze clubul Zimbru Chişinău pentru 300 de mii de euro. Această cifră reprezintă datoriile acumulate de "galben-verzi" pe parcursul mai multor ani. Preşedintele clubului nu mai doreşte să investească vreun ban în sport. Pentru suma menţionată Ciornîi va oferi pentru totdeauna dreptul de a conduce atât echipa de seniori, cât şi academia de fotbal. Complexul de pregătire, hotelul şi restul edificiului rămân în proprietatea lui.

SNC PRIN TELEFON CIORNÎI:
"Luaţi echipa, dar vă achitaţi cu datoriile care sunt şi suportaţi toate cheltuielile, care vor fi permanent ca să întreţineţi echipa. Gata! Mai mult nu vreau nimic."

Potrivit directorului general Sevastian Botnari, la moment sunt alte două grupuri de investitori, care vor să preia clubul.

SNC PRIN TELEFON BOTNARI:
"Dacă vorbim de cazul persoanelor italiene, atunci dumnealor le-au fost prezentate cifrele, bugetul şi aşa mai departe. Aşteptăm un feedback. MUSCA
A doua persoană este un singur investitor. Atunci vorbim de precontract, care i-a fost trimis dumnealui. În colaborare cu dumnealui a fost creat acest precontract. Aşteptăm deja doar semnatura dânsului."

La mijlocul lunii decembrie a fost anunţată verinea la clubul Zimbru a unor investitori, care urmau să conducă echipa de seniori şi au promis să aloce pe durata acestui an 2 milioane şi 500 de mii de euro. În final, cele două părţi nu au ajuns la un numitor comun şi "galben-verzii" au rămas fără finanţare.
Ca rezultat, "zimbrii" au retras echipa de seniori din noua ediţie de campionat în Divizia Naţională de fotbal.

SNC CIORNÎI:
"Ei nu și-au respectat obligaţiunile. Singuri au refuzat. Ne-au spus: "Noi mai departe nu mai dorim." Ei nu au bani, oameni buni. Ei toţi vin, consideră că vor face tot, doar ca cineva să le dea bani."

Zimbru este cel mai titrat club din capitala Republicii Moldova. De-a lungul anilor, "galben-verzii" au devenit de 8 ori campioni naţionali, au cucerit de 6 ori Cupa şi o dată Supercupă. Este singură echipă, ce a participat la toate ediţiile de campionat în Divizia Naţională din 1992 încoace.
loading...

Lasă un comentariu