NICIUN moldovean nu a avut de suferit în urma accidentului feroviar din Spania

Embed:

În urma accidentului feroviar din Spania nu au avut de suferit cetăţeni din Republica Moldova. Sunt datele preliminare oferite de Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău.

Ambasada Republicii Moldova la Madrid s-a autosesizat în cazul tragediei feroviare produse în nord-vestul Spaniei. Reprezentanţii misiunii diplomatice au luat legătura cu autorităţile din regiune, care au demarat procedura de identificare a persoanelor decedate şi rănite în urma accidentului.

Lista acestora va fi făcută publică după centralizarea tuturor datelor. Însă, potrivit informaţiilor preliminare deţinute de Ambasada Moldovei în Spania, printre victime nu sunt cetăţeni moldoveni.

Ministerul de Externe de la Chişinău va reveni cu detalii pe parcursul zilei.

Iar preşedintele Nicolae Timofti a transmis astăzi un mesaj de condoleanţe regelui Juan Carlos I al Spaniei, în legătură cu tragicul accident feroviar. Între timp, salvatorii continuă să lucreze la locul accidentului.

Publika.md amiinteşte că, ieri, un tren de mare viteză a deraiat în apropiere de oraşul Santiago de Compostela, din nord-vestul regiunii Galicia, din Spania. Bilanţul victimelor a ajuns la 78 de oameni, iar alţi 143 au fost răniţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu