Nici o zi fără încălcări! Situația la frontieră în ultimele 24 de ore

În perioada 4 – 11 februarie 2018, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 294 994 traversări, dintre care un număr mai mare – 150 739 treceri pe sensul de ieșire din R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 76 133 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – 38 617 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
  • PTF Leușeni – 48 008 traversări persoane,
  • PTF Sculeni – 40 134 traversări persoane,
  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 38 400 traversări persoane,
  • PTF Otaci – 35 939 traversări persoane,
  • PTF Giurgiulești-Galați – 24 027 traversări persoane,
  • PTF Criva – 17 600 traversări persoane.

Pe parcursul săptămânii trecute, la "frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 91 de evenimente, cu documentarea a 104 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează: 
- 65 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- nouă documente falsificate au fost depistate la controlul de frontieră;
- 18 cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
- opt încălcări a regulilor de transportare a călătorilor și mărfurilor;
- șase tentative de trafic ilicit de bunuri;
- șase conducători auto au ignorat regulile de circulație rutieră.

Au fost declanșate 108 consemne, dintre care 12 pe Interpol, iar 96 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente, 52 de cetăţeni străini, dar și 50 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Trei cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federația Rusă, iar alți șapte în Uniunea Europeană. Din Rusia a fost deportat un conațional.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 106 procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 46 100 lei și încasarea amenzilor de 18 350 lei.

Polițiștii de frontieră au avut șapte întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu