Nici o zi fără încălcări. Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore: Opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- două tentative de trafic ilicit de bunuri;
- un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- un conducător auto a încălcat regulile de transportare;
- o persoană aflată în conflict cu legea a fost reținută, ca urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 75 272 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 39 941 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 42 665 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 16 020 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 13 021 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 12 445 traversări persoane,
PTF Otaci – 7 683 traversări persoane,
PTF Sculeni – 6 095 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 5 460 traversări persoane,
PTF Cahul – 5 119 traversări persoane,
PTF Tudora - 4 629 traversări persoane,
PTF Palanca - 3 181 traversări persoane,
PTF Criva – 3 075 traversări persoane,
PTF Costești – 2 289 traversări persoane.

În această dimineață și-au reluat activitatea punctele de trecere de tip debarcader Soroca -Țekinovka (interstatal și local), rămâne nefuncțional punctul de trecere Cosăuți-Iampoli. Amintim că ieri, 31 iulie, acestea și-au întrerupt activitatea din cauza ridicării nivelului de apă în râul Nistru. 

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada estivală:
- suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
- formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
- aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
- redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
- la solicitarea administrației publice locale va fi inițiată activitatea punctelor de trecere locale;
- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
- consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu