Nici nu îţi va veni să crezi. Ce boli poate preveni banala... CACAUA

Un studiu din anul 2015 publicat în Jurnalul Phytotherapy Research arată că alimentele care conțin flavonoide previn accidentul cerebral vascular și infarctul.

În topul acestor alimente se află cacaua, care conține extrem de multe flavonoide. Totodată, nu doar cacaua în stare pură este benefică persoanelor cu probleme cardiace, dar și sub formă de ciocolată naturală sau cacao caldă.

Studiul mai arată că populațiile de oameni pe a căror teritoriu cresc arborii de cacao iar cacaua este consumată des în alimentație, suferă de hipertensiune și boli de rinichi extrem de rar. Astfel, mortalitatea cardiovasculară este mult mai redusă la ei decât la oamenii care nu consumă cacao niciodată sau rar.

Cacaua pur și simplu reduce presiunea arterială, iar odată ce aceasta este redusă, scade și probabilitatea de accident cerebral vascular și infarct miocardic. Cacaua pur și simplu reduce presiunea arterială, iar odată ce aceasta este redusă, scade și probabilitatea de accident cerebral vascular și infarct miocardic.

În plus, cacao elimină colesterolul de pe pereții vaselor sanguine astfel încât sângele circulă normal și nu are tendința de a leza vasele, scrie realitatea.net.

Același studiu menționează încă câteva proprietăți ale acestui aliment: 

  • Conține antioxidanți care previn îmbătrânirea
  • Îmbunătățesc metabolismul lipidelor
  • Ameliorează stare generală de sănătate
  • Încarcă mușchii cu energie
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu