Nici legea nu-i opreşte! Şoferii microbuzelor transformă capitala într-un oraş al haosului pentru trei lei

Embed:

Chişinăul are şi o altă faţă. Microbuzele supraaglomerate, şi accidentele de maxi-taxiuri fac parte din tabloul cotidian. Totul în goana după câştig cu orice preţ, care deseori e pus mai presus decât siguranţa oamenilor. Amenzile şi apelurile la bun simţ nu par să aibă vreun efect de durată.

Se pare că legea nu este în măsură să disciplineze şoferii de maxi-taxi. În pofida amenzilor aplicate de poliţişti, microbuzele continuă să fie arhipline, iar oamenii se îmbulzesc până la refuz.

Pasagerii spun că îşi asumă riscul de a circula cu microbuzul în lipsă de alternativă. Autorităţile nu pot spune, deocamdată, când vom scăpa de acest haos.

"Ceea ce ţine de maşinile aglomerate, asta ţine de ora de vârf. Din cauza că e puţin transport pe rutele municipale, nu putem face faţă fluxului de călători şi asta duce la supraîncărcarea unităţilor de transport", a menţionat şeful de secţie din cadrul Direcţiei municipale transport public, Ion Jâlteanu.

Şoferii spun că încalcă regulile de circulaţie, deoarece vor câştige mai mulţi bani.

"Oooo, de câte ori am fost amendat... Dar luăm oameni în picioare pentru că aşa e sistema făcută de ei", ne spune un şofer.

Potrivit poliţiei, de la începutul acestui 845 de şoferi de microbuze de linie au primit amenzi în valoare de aproape 440 de mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu