Nici 10 din 100 de dosare de corupţie cu implicarea funcţionarilor publici nu au ajuns în instanţă

Embed:

Doar câteva dintre cele peste 100 de dosare de corupţie, intentate în ultimii doi ani pe numele funcţionarilor publici, au ajuns pe masa judecătorilor. Afirmaţia aparţine procurorului general, Corneliu Gurin, care a prezentat raportul privind realizarea reformei în justiţie.

Potrivit procurorului general, mai puţin de 10 dosare, care au fost intentate pe numele funcţionarilor, pentru acte de corupţie, au ajuns în instanţă.

Corneliu Gurin spune că de vină ar fi lacunele din legislaţie, dar şi activitatea ineficientă a instuţiilor de urmărire penală. Un alt motiv pentru care dosarele ajung târziu sau nu ajung deloc pe masa judecătorilor îl reprezintă scurgerile de informaţii. Oficialul nu a putut spune, însă, care va fi soarta acestor dosare.

Recent, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, i-a mustrat pe şefii judecătoriilor din ţară, pentru tergiversarea examinării dosarelor. El i-a avertizat pe magistraţi că vor fi dur sancţionaţi dacă, până la sfârşitul anului, nu vor fi pronunţate decizii în cazul dosarelor examinate mai mult de un an.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu