New York 2015: Noul Lexus RX impresionează prin formele sale extravagante (VIDEO)

Embed:

Compania Lexus a prezentat oficial noua generație a SUV-ului RX, care este cel mai vândut model al companiei japoneze, de la apariția sa fiind cumpărate nu mai puțin de 2,1 milioane de exemplare. Debutul mondial al automobilului are loc în cadrul Salonului Auto de la New York, de la început de aprilie, scrie autostrada.md.

Spre deosebire de generația precedentă, care se deosebea de predecesor prin renunțarea la formele rotunjite în favoarea celor pătrățoase, dar nu și printr-un aspect total diferit, generația cu numărul 4 impresionează nespus de mult, având un aspect extrem de futurist, care fie place definitiv, fie trezește doar repulsie.

autowp_1345236141

Noul Lexus RX nu șochează complet doar din motiv că am mai văzut elementele pe care le folosește și pe alte modele Lexus, cel mai relevant exemplu fiind modelul NX de dimensiuni medii. La exterior remarcăm grila radiatorului în formă de clepsidră de dimensiuni generoase, evidențiată prin gurile de aerisire de pe lateralele barei de protecție.

Blocurile optice au forme ascuțite, în stil asiatic, create special pentru a evidenția dorința companiei Lexus de a avea un design personalizat, mult mai diferit de cel al automobilelor premium din Europa.

lexus_rx_350_f-sport_5

Impresionează și profilul noului Lexus RX, accentuat de bosajele roților musculoase, cu unghiuri ascuțite. Iar pentru a evidenția spiritul atletic al SUV-ului, designerii au proiectat montanții spate cu o formă specială, absolut inedită, care crează senzația de dinamism chiar și atunci când automobilul stă pe loc. Toate luminile exterioare ale noului RX sunt de tip LED, iar jantele pot fi de dimensiuni până la 20 de inci, cu o formă aerodinamică.

Vezi alte detalii, o galerie de fotografii şi clipuri video accesând site-ul Autostrada.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu