Neveste pentru japonezi. Tot mai multe tinere moldovence îşi caută jumătatea în Ţara Soarelui Răsare VIDEO

Embed:

În ultimii ani, tot mai multe femei din Moldova aleg să-şi întemeieze o familie alături de bărbaţi din Japonia. Asta pentru că ar fi responsabili şi familişti. O confirmă şi numărul mare de tinere care, în speranţa că-şi vor găsi perechea în Ţara Soarelui Răsare, cer ajutorul unei agenţii matrimoniale moldo-japoneză din Capitală.

Ana şi Hiroki s-au cunoscut acum doi ani în Istanbul. S-au plăcut şi au vrut să păstreze legătura, dar cum tânărul nu vorbea româneşte, iar ea - japoneza, au cerut ajutorul unei agenţii matrimoniale din Capitală, care le-a facilitat comunicarea. De un an sunt un cuplu, iar peste câteva zile fac nuntă.

"Mereu e aproape, mă susţine, ştie când îmi e greu, caci nu sunt aproape de familie", spune Ana.

Şi Hiroki are doar cuvinte de laudă la adresa viitoarei soţii.

"Femei ca Ana puteai găsi în Japonia acum 40-50 de ani. Ana este grijulie şi găteşte foarte bine", a menţionat soţul Anei, Hiroki Hayama.

În prezent, peste o mie de moldovence sunt înregistrate pe site-ul matrimonial cu pricina şi speră că-şi vor găsi alesul. Dar nu oricine poate fi un candidat bun de luat în seamă. Reprezentanţii agenţiei matrimoniale îi selectează riguros pe potenţialii soţi.

"Cel mai important este să fie un bărbat foarte grijuliu şi să aibă bani. Dacă au un salariu mediu pot, dar dacă e mai puţin de mediu, este greu. Eu analizez cum vorbeşte, cum răspunde bărbatul. Nu trebuie să fie agresiv", a declarat directorul Agenţiei matrimoniale, Masoto Nishikawa.

Niciuna dintre femeile care au ales un partener din Japonia nu a dat greş, dă asigurări soţia lui Masato Nishikawa.

"Sunt mai mulţi după 30-40 de ani de ani, adică el are o carieră, şi-a strâns ceva bani, şi deja îşi doreşte o soţie. Cuplurile care sunt căsătorite au câte 2, 3 copii, nu s-au plâns nici bărbaţii, nici femeile", a conchis Lidia Nishikawa.

Prin intermediul acestei agenţii, înfiinţate acum opt ani, au fost întemeiate 20 de familii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu