Neutralitatea ţării, discutată la Fabrika. "Ce va face Moldova dacă Rogozin vine cu un bombardier Tu-160?"

Embed:

Neutralitatea Republicii Moldova nu aduce niciun gram de securitate şi este o piatră de moară legată de gâtul ţării. Cel puţin aşa consideră invitaţii emisiunii Fabrika.

"Neutralitatea Republicii Moldova este o piatră de moară legată la gâtul ţării. Realizarea criteriilor profesionale, dar şi apărarea ţării nu o văd fără sprijinul NATO. Republica Moldova nu şi-a ales neutralitatea, ea a fost impusă", a susţinut Mihai Godea. 

Politicianul Ştefan Secăreanu crede că aderarea la NATO este unica soluţie care ar garanta integritatea Moldovei.

"Republica Moldova nu poate exista ca un stat neutru cât de mult n-ar fi această dorinţă. Moldova îşi poate asigura existenţa doar aderând la NATO. Rusia a reuşit să ne impună neutralitatea, a făcut-o cu mâinele noastre, cu toată reţeaua care a funcţionat şi funcţionează în prezent. În situaţia în care Rogozin va veni cu un bombardier Tu-160… ce face Republica Moldova?", a declarat Ştefan Secăreanu.

Publika.md aminteşte că vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a anunţat că România a închis spaţiul aerian pentru avionul său în timp ce zbura spre Chişinău pentru a participa la parada de la Tiraspol de 9 mai. Rogozin a ameninţat că "data viitoare" va zbura la bordul unui bombardier strategic, ca sa nu mai întâmpine astfel de probleme.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu