Nestle, în mijlocul unui scandal. Compania este acuzată că a vândut apă de la robinet drept apă minerală

Gigantul alimentar Nestle se află în mijlocul unui scandal uriaș, compania fiind acuzată că a vândut o apă minerală ”de fițe” sub brandul Polar Spring, dar că aceasta nu era decât apă de la robinet, iar izvoarele au secat în urmă cu 50 de ani.

Apa Poland Spring este „o fraudă colosală, promovată împotriva consumatorilor americani”, potrivit unui proces iniţiat săptămâna trecută.

Procesul a fost inițiat în statul american Connecticut și acuză că presupusa „100% apă naturală de izvor”, aşa cum scrie pe eticheta Poland Spring, este de fapt apă de la robinet purificată, care nu îndeplineşte definiţiile federale.

De asemenea, este susţinut în dosar că izvorul Poland Spring a secat în urmă cu 50 de ani.

Izvorul din care ar fi îmbuteliată apa Poland Spring ar fi localizat în statul Maine. Acesta a fost cumpărat de Perrier în 1980 şi a trecut în custodia Nestle când gigantul a achiziţionat compania Perrier în 1992.

Dar reclamanţii susţin, în cele 325 de pagini ale documentului prin care a fost intentat procesul, că Nestle a vândut în tot acest timp apă de la robinet purificată, nu apa de izvor „care simbolizează puritate şi înaltă calitate, impunând preţuri premium”.

Suma totală încasată ar fi de 900 de milioane de dolari.

Nestle menționează în fapt 8 izvoare pentru apa Poland Spring, dar reclamanții spun că nu există dovezi că 6 dintre ele ar exista, iar celelalte două ar fi secat deja de 50 de ani.

De partea cealaltă, gigantul elvețian spune că acuzațiile nu au bază reală, procesul fiind declanșat în speranța unor câștiguri individuale.

Nestle este prezentă în topul Fortune Global 500 pe poziția a 64-a la nivel mondial. Concernul a avut în 2016 venituri totale de 90,8 miliarde de dolari și un profit total de 8,65 miliarde. Gigantul are active totale de 129 de miliarde de dolari și are 328.000 de angajați în întreaga lume, scrie libertatea.net.

loading...

Lasă un comentariu