Nesimţire fără margini. Cişmelele din parcul Valea Morilor au fost iarăşi vandalizate (FOTO)

Embed:

Cele trei cişmele din Parcul Valea Morilor au fost vandalizate după doar trei săptămâni de la amenajare. Incidentul a avut loc noaptea trecută, iar hoţii au furat şi robinetele. Instalaţiile sunt distruse pentru a doua oară în ultimele zile.

Cu toate că în parc sunt camere de supraveghere încă din 2016, aceste nu funcţionează, aşa că poliţiştilor le va fi greu să dea de urma vandalilor.

Cişmelele nu vor fi reparate prea curând, deoarece administraţia întreprinderii "Apă-Canal Chişinău" trebuie să cumpere robinete de la producători din România.

"Acum deja s-a ajuns la faptul că a fost demontat însăşi robinetul la una din cişmele, celelalte două fiind vandalizate în diferite proporţii de gravitate. Despre costuri nu putem spune la această oră, deoarece urmează să găsim robinet ca să putem repara aceste cişmele", a declarat directorul întreprinderii "Apă-Canal Chişinău", Veronica Herţa.

Acum o săptămână, în una din ţâşnitori au fost găsite mucuri de ţigară şi gume de mestecat. Tot atunci, vandalii au încercat să scoată robinetul şi să demonteze instalaţia de pe strada Columna.

Acţiunile răufăcătorilor sunt criticate dur de locuitorii Capitalei.

"Văd că aici este şi acolo este. Acolo tot am văzut este deteriorat, asta e o prostologie mare."

"Educaţia tinerilor moldoveni nu este destul de bună. Lipsesc cei şapte ani de acasă."

"Când se întâmplă aşa ceva este trist. Din păcate trăim într-o astfel de societate. Moldovenii nu conştientizează că sunt responsabili să educe generaţii sănătoase. "

La începutul lunii, în Capitală, au fost amenajate nouă cişmele. Alte patru instalaţii urmează să apară pe străzile aglomerate din centrul oraşului.

PUBLIKA.MD aminteşte că acesta nu este primul act de vandalism care are loc în Parcul Valea Morilor. La doar o săptămână de la instalare, în cişmele au fost găsite mucuri de ţigară şi gumă de mestecat, astfel fiind blocat sistemul de scurgere a apei.

Iar huliganii se pare că sunt greu de găsit, în pofida faptului că în parc au fost instalate camere de supraveghere. Cele 18 camere instalate de Primăria Capitalei au costat 480.000 de lei.

Banii au fost aruncaţi în vânt, deoarece administraţia Întreprinderii "Spaţii Verzi" a uitat să le omologheze. 

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. 

Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu