NERUŞINARE TOTALĂ! Trei instructori auto ÎNCALCĂ LEGEA. Ce fac la intrarea şi în curtea unui liceu din Capitală (VIDEO)

Embed:

Trei instructori auto şi-au permis să încalce legea fumând la intrarea în curtea unei şcoli din Capitală şi chiar în ograda instituţiei. Asta chiar dacă pe poartă este afişată imaginea cu mesajul: "Fumatul este interzis!".

"Aceşti instructori auto, care arenedează parterul Liceului republican de muzică "Ciprian Porumbescu" din Capitală şi au intrare într-o ogradă comună cu copiii, îşi permit să fumeze toată ziua în ograda şcolii şi la intrare. Mai mult, unul dintre instructori îşi spală şi maşina chiar la intrare în curtea şcolii", a menţionat un martor ocular, care ne-a expediat imagini pe adresa redacţiei Publika.md.

Amintim că legea antitutun a intrat în vigoare în Moldova anul trecut. În ciuda acestui fapt, unii oameni continuă să fumeze nestingherit în parcuri, restaurante și stații. 

Cei care au acest viciu nu trebuie să fumeze nici în pieţe, în transportul public, inclusiv în taxiuri, în stațiile de așteptare, în parcuri, pe terenurile de joacă pentru copii, pe stadioane și în timpul evenimentelor din Piața Marii Adunări Naționale. Până și intrarea în scara blocului este închisă pentru fumători.

Totodată, ţigările sunt interzise în toate spaţiile publice delimitate de trei pereţi şi acoperiş. Fumatul este permis doar la terasele deschise, în locurile special amenajate în aer liber, situate la cel puțin 10 metri de la intrarea în local, precum şi în locuinţele proprii.

Amenzile pentru nerespectarea legii antitutun se ridică la 1.400 de lei pentru persoanele fizice şi până la 10.000 de lei pentru cele juridice. 


Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. 

Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu