Nereguli ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE la o fabrică de mezeluri din Chișinău. Zeci de kilograme de carne stricată și șobolani morți

Embed:

Şobolani morţi, muşte şi miros insuportabil. Aceste condiţii s-au descoperit astăzi la o fabrică de producere a mezelurilor din Capitală. Totul s-a întâmplat după ce frigiderul în care se păstrau carnea, dar şi ambalajele pentru produse nu a funcţionat timp de două săptămâni. Utilajul ar fi fost deconectat de la energia electrică, iar ulterior s-a defectat.

La faţa locului au venit inspectorii ANSA, care au precizat că produsele erau depozitate ilegal şi nu s-au respectat condiţiile de păstrare. 

Totul a început în data de 26 iunie, când lucrătorii au depistat că frigiderul nu funcţionează. În câteva zile mirosul în preajmă a devenit insuportabil. În urma unei sesizări, astăzi inspectorii ANSA au venit la faţa locului, iar situaţia descoperită a fost dezolantă. Temperatura din interiorul frigiderului era de peste 44 de grade. Iar în jur erau muşte, şobolani morţi şi un miros insuportabil.

Reprezentanţii fabricii de mezeluri dau vina pentru această situaţie pe administraţia unei firme de la care au închiriat spaţiul, despre care spun că ar încerca să le saboteze afacerea. 

"Au deconectat frigiderul la indicaţia directorului. Din ce cauză s-a defectat? Din motiv că a fost deconectat şi conectat incorect sursa de energie. Este o încercare de atac raider, depozitarea întreprinderii de toate utilajele", a afirmat juristul companiei, Andrei Cojocari.

Reprezentanţii celeilalte companii dezmint acuzaţiile şi spun că contractul a fost reziliat acum câteva luni.

"Noi nu cunoaştem motivele staţionării acestui frigider. Pe data de 23 iunie 2017 au fost ravagii şi schimbări bruşte ale vremii în Capitală. Poate să fie factori diferiţi, defectare de tehnică", a spus juristul companiei, Natalia Guțan.

Totuşi, inspectorii ANSA susţin că anterior activitatea firmei a fost sistată temporar în luna decembrie din cauza mai multor nereguli grave. Iar frigiderul nu are autorizaţie sanitar-veterinară.

"Au fost constatate încălcări deosebit de grave în procesul de producere şi prelucrare a cărnii şi producerii mezelurilor. S-a prescris suspendarea temporară a unităţii în cauză. Această instalaţie nu este autorizată sanitar-veterinar", a menționat inspectorul pincipal ANSA Chişinău, Eugeniu Straistă.

În frigider sunt păstrate câteva zeci de kilograme de carne şi 800 de kilograme de salam. Inspectorii ANSA spun că produsele depistate vor fi nimicite cât mai curând.

"Cu siguranţă toată cantitatea respectivă va fi nimicită. Pe termen cât mai restrâns va fi emisă dispoziţia respectivă", a spus inspectorul pincipal ANSA Chişinău, Eugeniu Straistă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »