Nereguli grave în gestionarea banilor publici. Banii au fost cheltuiți nepotrivit

Embed:

Curtea de Conturi a identificat în 2016 nereguli grave privind gestionarea banilor publici. Aproximativ 21 de miliarde de lei au fost utilizate ineficient anul trecut. Preşedintele instituţiei precizează însă că este vorba despre folosirea neadecvată a sumelor şi nu este vorba de delapidări de bani.  

"Nereguli în jur de 20,8 miliarde de lei, asta nu înseamnă că aceşti bani au fost furaţi, dar aceşti bani au fost gestionaţi fără grijă, au fost gestionaţi cu încălcări. Noi în conformitate cu legea putem să tragem şi la răspundere pe cei care încalcă, pot fi amendaţi conducătorii acestor instituţii", a declarat Veaceslav Untilă, preşedintele Curţii de Conturi. 

Neregulile au fost depistate în procesul de gestionare a fondurilor publice, a patrimoniului de stat, cât şi în raportarea financiară. Cele mai mari sume de bani au fost utilizate incorect de ministerele Finanţelor, Educaţiei, Sănătăţii, Apărării şi de autorităţile municipiului Chişinău şi Găgăuziei. Curtea de Conturi a expediat instituţiilor vizate peste o mie de recomandări pentru remedierea situaţiei. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu