NENOROCIREA care i-a schimbat viaţa! POVESTEA DUREROASĂ a unui ex-angajat la un cazinou (FOTO)

O nenorocire i-a schimbat brusc viaţa unui bărbat de 47 ani din Chişinău. După un atac tâlhăresc asupra cazinoului la care era angajat, bărbatul a rămas invalid.

Acum şase ani, patronul companiei a fost obligat să-i plătească fostului angajat compensaţii. Victima atacului tâlhăresc nu a mai văzut însă banii promişi.

Bărbatul locuieşte în condiţii insuportabile cu soţia şi tatăl său de 82 de ani.

Atacul tâlhăresc a fost comis în 2007, la trei luni de când Veaceslav a fost angajat la cazinou. Atacatorii au acţionat deschis, deoarece cazinoul nu avea pază. Veaceslav s-a ales cu mai multe traume la cap şi a suportat până acum şase operaţii. Acum, Veaceslav este, practic, ţintuit la pat şi nu mai are bani pentru medicamente.

"Lucram singur, fără pază. Hoţii m-au lovit din spate cu un obiect greu. Mi-au spart capul, acum am un implant. Am stat mult în reanimare. Niciun executor judecătoresc nu a executat decizia instanţei pentru că în cazinou, la moment, nu erau bani", a povestit bărbatul.

Tatăl lui Veaceslav are 82 de ani. El este singurul sprijin pentru feciorul său.

"Abia mă ţin pe picioare cu aceste medicamente. Aşa sunt la noi procesele de judecată, grele. Oriunde se minte", a spus bătrânul.

Toată familia lui Veaceslav se întreţine din pensia tatălui şi alocaţiile pentru invaliditate. Şi soţia lui este la invalidă şi primeşte doar 185 de lei.

"Din oase facem un bulion. Această mâncare ne ajunge pe 3-4 zile. Deseori mâncăm produse expirate. Produse lactate ne permitem să cumpărăm doar o dată pe lună", a zis soţia lui Veaceslav.

Nici în locuinţă nu au făcut reparaţie de mai mulţi ani, iar din această cauză pe pereţi a apărut mucegai.

"Când ninge, pereţii îngheaţă aici. Caloriferele nu încălzesc. Vedeţi în ce stare sunt aceste geamuri", a adăugat femeia.

Fostul patron îi datorează lui Veaceslav 160.000 de lei. Cazinoul a intrat, însă, în faliment, iar de soarta fostului angajat nimănui nu-i pasă.

Juriştii spun că, în acest caz, este foarte greu de a găsi o soluţie şi le recomandă oamenilor să fie mai atenţi, când semnează contractele de muncă.

"Trebuie să fie scrise clar care sunt drepturile şi obligaţiunile. În acest caz, un singur om lucra în acest cazinou, riscul a fost mare. Angajatorul trebuie să fie tras la răspundere pentru condiţiile de muncă pe care le oferă", a specificat şeful Inspectoratului Muncii al Sindicatelor, Elena Carchilan.

Conform datelor Inspectoratului de Stat al Muncii, de la începutul acestui an, în ţară au fost înregistrate 350 de accidente la locul de muncă, soldate cu traume, iar 59 de oameni au decedat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu