NENOROCIRE la Soroca! Opt persoane, printre care şi un copil de UN AN ŞI JUMĂTATE, s-au INTOXICAT cu CIUPERCI

Embed:

Opt oameni, dintre care patru copii, au ajuns la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu ciuperci. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de ofiţerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Liliana Puşcaşu şi de medicii Spitalului din Soroca.

Nenorocirea s-a produs ieri în satul Nimereuca, din acest raion.

O familie a mers în vizită la nişte prieteni şi au mâncat ciuperci. Cel mai mic copil intoxicat are un an şi jumătate, iar ceilalţi au 10, 15 şi, respectiv, 17 ani.

Cel în vârstă de 10 ani a fost transportat la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală. Iar ceilalţi sunt internaţi la Spitalul raional Soroca.

De asemenea, adulţii au vârste cuprinse între 22 şi 48 de ani.

Potrivit informaţiilor preliminare, starea de sănătate a victimelor este de gravitate medie. 

Potrivit vicedirectorului medical, Nina Spoială, unul dintre copii, cel de 10 ani, se afla în stare gravă, acesta fiind internat în secţia de reanimare. Ulterior, starea copilului s-a ameliorat. Potrivit rudelor, acesta ar fi mâncat cel mai multe ciuperci. 

Primele simptome ale intoxicaţiei erau dureri de cap, greţuri, somnolenţă.

Tot mai mulţi moldoveni îşi pun viaţa în pericol consumând ciuperci otrăvitoare. În iulie 2014, un om a murit, iar alţi patru din raionul Soroca au ajuns în stare gravă la Spitalul "Sfânta Treime" din Capitală.

Victimele au cules ciupercile din pădure şi au făcut o tocăniță. Dimineață, toți cei care au mâncat din acestea s-au trezit cu dureri insuportabile.

Un alt caz a fost înregistrat în mai 2014. O familie din Capitală a cumpărat ciuperci din Piaţa Centrală şi le-au gătit. În consecinţă, două femei în vârstă de 27 şi 55 de ani au fost internate în Secţia toxicologie a Spitalului Sfânta Treime.

Şi în mai 2013, şase membri ai unei familii din Chişinău s-au intoxicat cu ciuperci, pe care le-au cules dintr-o pădure din suburbia municipiului. Cinci dintre aceştia, printre care şi un copil, au ajuns la spital.

Simptomele intoxicației cu ciuperci apar în doar câteva ore de la consumul acestora și se manifestă prin greață, vomă, diaree şi transpirație excesivă.

Pentru prevenirea intoxicației, medicii ne recomandă să nu mâncăm ciuperci pe care nu le cunoaștem sau care prezintă suspiciuni.

Acestea nu trebuie procurate de pe marginea drumurilor, de la persoane necunoscute și nici din locuri neautorizate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu