NENOROCIRE într-o familie din Nihoreni, raionul Rîșcani. Două fetiţe au ars de vii într-un incendiu devastator (FOTO/VIDEO)

Embed:

Două surori, de 13 și 15 ani, au murit în chinuri groaznice, într-un incendiu izbucnit în casa lor. Tragedia s-a produs în satul Nihoreni din raionul Râșcani. Potrivit salvatorilor, părinții erau în camera de alături, dar au simţit prea târziu mirosul de fum. Ei au alertat pompierii, dar fetele nu au mai putut fi salvate.

"Apelul la serviciul 901 a fost în această dimineață la ora 04:55. Imediat la fața locului a fost îndreptată o echipă a pompierilor. Ajunși, pompierii au stabilit că ardea o odaie. În timpul stingerii incendiului, de către pompieri fiind depistat corpurile carbonizate a două minore", a spus Andrei Adam, ofițer de presă Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bălți.

Pompierii cred că focul s-a aprins de la un reşou electric. Tatăl a primit îngrijiri medicale acasă, iar mama a fost internată în secția reanimare a spitalului raional Râșcani. Viaţa ei este în afara pericolului.

"Combustie termică cu flacără cu suprafața undeva 15 procente în regiunea gâtului, feselor și regiunea cervicală. Are și o intoxicație cu CO2", a declarat Veaceslav Tăbârţă, directorul adjunct al Spitalului Raional Râșcani.

Vecinii sunt îngroziți de cele întâmplate:

"Au stat la calcurator şi au adormit, după care au izbucnit flăcările. Tatăl a vrut să deschidă ușa, dar focul i-a ars mâinile."

"Sunt o familie bună. Îmi pare rău că nu au putut fi salvați copiii."

"Parcă a explodat o petardă. Am auzit pe la ora patru dimineața."

Tatăl a fost interogat, iar polițiștii au deschis o cauză penală pentru omor din imprudență.

"Au fost numite expertizele medico-legale, expertiza toxicologică, respectiv a fost remisă îndreptarea la Direcţia Situaţii Excepţionale pentru primirea raportului", a menționat Alexandru Bejenaru, șeful Direcției Urmărie Penală IP Râșcani.

Autoritățile locale au menționat că, dacă cei doi soţi nu vor fi găzduiţi de rude, atunci vor primi adăpost într-un centru de plasament din orașul Râșcani. În perspectivă, familia va fi ajutată să-și repare locuința.

"Nu putem compensa cu nimic pierderea care o au, dar o susținere din partea noastră va fi numaidecât. Pe parcurs vom susține familia pentru a repara locuința. Prima trebuie să organizăm, să-i susținem să-și îndeplinească datoria creștină de-a înmormânta copilele", a precizat Galina Zamurdac, vicepreședintele raionului Râșcani.

Anul trecut, șapte copii și-au pierdut viața în incendii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu