Nemulţumiţi de serviciile incluse în polița de asigurare. Care sunt doleanțele pacienţilor

Embed:

Anul viitor, poliţa medicală ar putea include mai multe servicii pentru pacienţi. Potrivit unui proiect de hotărâre propus spre aprobare Guvernului, printre serviciile acordate în baza poliţei medicale sunt şi implanturile mamare, dar şi protezele.

Această femeie a rămas fără sân din cauza unei tumori cancerigene. Acum pacienta are nevoie de un implant mamar, însă nu-și permite o asemenea intervenție. 

"Avem nevoie de frumusețe, pentru că suntem femei. Suntem oameni de la țară, nu dispunem de așa sume de bani."

Reconstrucția unui sân costă câteva mii de euro.

"Cu părerea de rău, la noi, femeile nu pot acoperi cheltuielile pentru operații de reconstrucție. La 600-700 de paciente li se efectuează mastectomie. Anual aproximativ 20 - 30  pot să rezolve această problemă cu protezarea", a declarat doctorul științe medicale de la Institutul Oncologic, Larisa Sofroni. 

Potrivit specialiștilor, serviciile medicale care vor putea fi oferite în baza poliţei vor permite o diagnosticare mai precisă a maladiilor

"Este vorba de consiliere la nivelul medicului de familie a serviciilor HIV și în narcologie. Sunt câteva servicii noi în laboratorul imunologic, dar cel mai important: a fost introdusă serviciul gama-cameră", a menționat vicedirectorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Iurie Osoianu. 

Pe listă este inclusă și radiografia pulmonară standard, despre care medicii spun că este o metodă de diagnostic eficientă. 

"Depistăm precoce tuberculoza, dar putem depista și alte patologii pulmonare și în plus, reducem din radiația obținută în timpul radiografiei", a declarat directorul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, Maria Cetulean. 

Unii consideră însă că serviciile medicale oferite în baza poliţei sunt insuficiente.

"Pentru operații, pentru consultații, mai ales pentru operații, te costă mult, și analizele sunt costisitoare și medicamentele."

"De exemplu, să acopere polița mai multe medicamente, măcar la jumătate de preț: la antibiotice, pentru tuberculoză și răceală care sunt foarte scumpe."

În acest an, poliţa de asigurare medicală costă 4 056 de lei, cu 740 mai mult decât în 2013.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu