NEMULŢUMIŢI DE SCUMPIRI. Unii oameni susţin că statul a uitat de problemele lor

Embed:

Scumpirile care se ţin lanţ în ultima perioadă au stârnit valuri de nemulţumiri în rândul cetăţenilor.

Preţurile aproape duble la legumele de sezon autohtone şi anunţul Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Energetică, care ar urma să revizuiască tarifele la energia electrică îi face pe unii reticenţi, referitor la intenţiile de a aduce bunăstarea în ţară, anunţate de noua guvernare.

Oamenii spun că povara financiară se resimte tot mai acut, iar banii pe care îi câştigă abia de le ajung pentru cheltuieli curente.

Această femeie, susţine că a revenit în Moldova după o pauză de aproape jumătate de an. În tot acest timp, spune ea, unele produse alimentare s-au scumpit de aproape două ori.

"Lumea este ocupată de nevoi, îngândurată cu problemele casnice, cu problemele familiare. Şi nu au când să se ridice, să se revolte. Eu vă spun, foarte este, este jalnic".

În pieţe, în plină vară, legumele de sezon ajung să coste mai scump ca fructele exotice. Un kilogram de roşii poate fi cumpărat cu 28 de lei, iar unul de castraveţi cu 12-25 de lei. Totodată, dacă, de exemplu, anul trecut un kilogram de ceapă uscată era vândut cu cel mult patru lei, acum, oamenii trebuie să scoată din buzunare în jur de 10 lei.

"Din anul trecut, şi până în anul acesta, Toate lucrurile îs radical de scumpe. Nu duc lucrurile este la bine. E o grozăvie, e o străşnicie".

"Nu le este milă nimănui de la conducere. Ei nu se pot, şi nu se satură, şi nu se pot desprinde de bucăţica ceea, de buzunar a lor, a copiilor lor. Ei nu au inimă de slujire".

Oamenii spun că de la o vreme încoace, aproape toate deciziile luate în Parlament şi Guvern, vin în defavoarea cetăţenilor.

"Iaca eu mă uit că, cei care o fost până acum, dacă o mai dat câte ceva, amu le-au scos pe toate. Dădea la mamă cu copil când naștea, s-a luat, s-au luat toate acestea, privilegiile acestea, au scos vreo șase și o să fie și mai rău".

"Au ridicat salariile ca să ridice impozitele? Ce salarii au ridicat ei ca să ridice prețurile la același ulei, la tot. Cum o scumpit ei și lumina, și gazul, ar trebui să majoreze și salariile. Ei se gândesc numai la dânșii, ei toți sunt milionari".

„Prețurile sunt foarte exgerate, în general, la tot. Și servicii comunale, pentru toată populația e o povoară foarte mare".

Amintim că Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a anunţat că va examina în august solicitările de majorare a tarifelor la energia electrică, cu aproape 15 la sută pentru consumatorii din nordul ţării şi cu 3 la sută pentru clienţii Gas Natural Fenosa.

Recent, ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a declarat că şi facturile mai mari pentru gazele naturale sunt inevitabile, deoarece, din martie, Gazprom ne vinde gazul cu aproape 25 la sută mai scump.

Acum aproximativ o săptămână, premierul Maia Sandu a anunţat că începând cu anul viitor, vor fi majorate şi impozitele. Şeful cabinetului de miniştri a menţionat că acest lucru este condiționat de acordul pe care noul Guvern l-a semnat cu Fondul Monetar Internaţional.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu