Nemulțumiri la vama Sculeni: Zeci de șoferi moldoveni, nevoiți să stea ore în șir la ieșirea din țară

Embed:

Zeci de maşini de mare tonaj au stat, noaptea trecută, la coadă în vama Sculeni. Rândurile s-au format din cauza unor lucrări de mentenanță în sistemul informatic efectuate de către Direcţia Generală a Vămilor din România.  

Miercuri, Serviciul Vamal din ţara noastră a atenţionat şoferii să evite punctul de trecere a frontierei moldo-române Sculeni.

Într-un comunicat de presă al instituţiei se spunea că în perioada 10-14 martie, partea română va efectua lucrări în sistemul informatic, iar din această cauză se vor forma cozi.

Nu toţi şoferii au ştiut acest lucru şi au fost nevoiţi să stea ore în şir în aşteptare:

"Stăm aici de la ora 10:00, de ieri , de pe data de 16 martie. Staţionăm pentru că e rând în vamă."

"Te duci la vama internă română, întâi camioanele româneşti se perfectează actele, apoi basarabenii."

"Colegii au trecut şi spun că e aglomeraţie în partea cealaltă, la români. Spun că sunt puţini oameni şi n-are cine lucra."

Vameşii moldoveni le recomandă şoferilor ca, înainte de a alege un punct de trecere a frontierei de stat, să acceseze site-ul oficial al Serviciului Vamal.

Conducătorii auto pot urmări,  în regim on-line, situaţia la posturile vamale Leuşeni, Tudora, Giurgiulești, Sculeni sau Otaci, unde sunt instalate camere web de monitorizare a fluxului de maşini. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu