Nemţii vor noi ALEGERI în Germania. Formarea unei coaliții majoritare în Bundestag, un eşec

Embed:

Jumătate dintre germani vor noi alegeri după eșecul cancelarului Angela Merkel de a forma o coaliție majoritară în Bundestag. O arată rezultatele unui sondaj realizat de INSA pentru cotidianul Bild. Totodată, doar a cincea parte dintre respondenți susțin formarea unui guvern minoritar.

Aproape jumătate dintre germani consideră că Partidul Social-Democrat din Germania, care în legislativul precedent a format o coaliție majoritară cu conservatorii lui Merkel, are dreptate să treacă de această dată în opoziție. 

Uniunea Creștin-Democrată a învins în alegerile din 24 septembrie, acumulând aproape 33 la sută din voturi și devansându-i pe social-democrați, cu 20,5 la sută. Partidul lui Merkel a început imediat după publicarea rezultatelor să poarte discuții cu Partidul Liber-Democrat și Partidul Verde pentru formarea unei coaliții, însă negocierile au eșuat. Ulterior, Angela Merkel a declarat că preferă noi alegeri în dauna formării unui Guvern minoritar. Cu toate acestea, sondajul arată că un nou scrutin va aduce puține schimbări ale rezultatelor din septembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »