Nemţii de la Porsche vor dubla investițiile pentru mașini electrice la şase miliarde de euro

Porsche va dubla investițiile pentru mașini electrice la 6 miliarde de euro și va dezvolta mai multe versiuni pentru Mission E, dar și alte modele derivate din acesta, scrie automarket.ro.

Porsche pregătește în prezente lansarea primului său model electric, care va purta numele Mission E și va fi lansat pe piața în 2019 în circa 20.000 de unități.

Lansarea modelului face parte din planul de invesititii inițial de 3 miliarde de euro, însă constructorul german a anunțat dublarea acestei sume la 6 miliarde de euro. Banii vor fi folosiți inclusiv pentru dezvoltarea unor versiuni ale lui Mission E, ale altor modele derivate din Mission E, dar și pentru eventualitatea de a lansa o nouă generație.

"Pentru moment ne concentrăm pe prima generație. Legendarul 911 este acum la a șaptea generație cu numeroase derivate. Creativitatea noastră nu are limite și, în mod natural, luăm în considerare și derivate pentru Mission E. Dar toate la timpul lor", spune Albrecht Reimold, membru în consiliul de administrație al Porsche.

Prototipul Porsche Mission E oferea peste 600 de cai putere și era capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3.5 secunde. Versiunea de serie a lui Porsche Mission E ar urma să fie disponibilă și cu o serie de sisteme de conducere autonomă (nivelul 4 din 5). În plus, constructorul german nu exclude posibilitatea realizării unor update-uri software printr-o conexiune la internet.

Nemții spun că viitorul model electric o să ofere o autonomie de până la 500 de kilometri și va beneficia de un sistem de încărcare rapidă. Astfel, în mai puțin de 20 de minute, bateria va ajunge la 80% din capacitatea maximă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu