Nemţii de la BMW sunt suspectaţi de formarea unui cartel cu Daimler și Volkswagen

Comisia Europeană a efectuat o inspecție neanunțată la sediul BMW din Munchen, în urma unor informații privind existența unui cartel între cei mai mari producători auto din Germania, scrie automarket.ro.

Oficialii europeni au făcut o inspecție la sediul BMW, începând cu data de 16 octombrie, fiind îngrijorați că mai mulți producători auto germani s-ar putea să fi încălcat regulile UE în materie de concurență.

Grupul BMW a confirmat inspecția la sediul său spunând că "sprijină activitatea Comisiei Europene", dar a transmis că autoritățile nu au început o investigație oficială împotriva lor.

Controlul are loc la câteva luni după ce revista germană Der Spiegel a scris că BMW, Daimler și Volkswagen sunt ținta unei investigații, fiind suspectați că ar fi format un cartel tehnologic în ultimii 20 de ani, care a condus și la scandalul Dieselgate.

Potrivit revistei, Daimler, BMW, Volkswagen și cele două subsidiare ale VW, Porsche și Audi, s-au întâlnit în secret pentru a conveni asupra tehnologiei pe care o vor oferi clienților lor, o cauză directă a scandalului emisiilor diesel.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu