Neînțelegeri între Silvia Radu și TV8. Jurnaliştii, acuzați de neprofesionalism și încălcarea normelor deontologice

Embed:

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, acuză jurnaliştii postului TV8 de neprofesionalism și încălcarea normelor deontologice. Edilul susţine că, în timpul realizării unui reportaj, echipa de filmare a televiziunii a luat-o la întrebări pe fiica sa de nouă ani.

Într-o postare pe o reţea de socializare, Silvia Radu a scris că totul a avut loc în timp ce ea era la serviciu şi fără a-i cere acordul. Primarul a declarat că jurnaliştii TV8 au încălcat orice normă de bun-simţ.

"Vreți să fiți formatori de opinie, vreți ca oamenii să aibă încredere în informațiile prezentate de voi, dar vă pretați la cele mai urâte manevre. Să vă fie rușine.", a scris Silvia Radu în postarea sa. 

Reacția conducerii postului TV8 nu s-a lăsat așteptată. La scurt timp, pe site-ul televiziunii a apărut un răspuns oficial la acuzațiile Silviei Radu. Potrivit declaraţiei, copilul a fost filmat, doar că imaginile nu au fost folosite în reportajul despre lucrările de deszăpezire a străzilor. 

Mai târziu, în altă postare de-a sa pe același Facebook, Silvia Radu a declarat, că ziariștii au încercat să mai afle de la copil și cine face curat în casa și ograda funcționarului public.

Potrivit directorului Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadin Gogu, în acest caz nu poate fi vorba de încălcarea normelor deontologice. Alți experți în domeniu, cum ar fi directorul Centrului de investigații jurnalistice, Cornelia Cozonac, sau ziaristul Asociației Presei Independente, Lilia Zaharia, au refuzat să comenteze situația.

"Privind raportul, pe care l-am văzut pe site-ul TV8, pot spune că nu există încălcări ale codului deontologic. În cadru nu au apărut imagini ale persoanelor minore.  Astfel, acuzațiile primarului interimar, Silvia Radu nu sunt fondate", a spus Nadin Gogu, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu