Neînțelegeri în paradisul PAS. Maia Sandu încă nu știe dacă va susține candidatura lui Andrei Năstase la alegerile locale din Capitală

Embed:

Neînțelegeri între Partidul Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate. Lidera PAS, Maia Sandu, încă nu știe dacă va susține candidatura lui Andrei Năstase la alegerile locale din Capitală.

În cadrul unei emisiuni, ea a menționat că partidul a comandat un sondaj pentru a afla părerea membrilor formaţiunii. Reacţia din partea DA nu a lăsat să se aştepte, la doar câteva minute după această declaraţie, vicepreşedintele partidului DA a criticat, pe facebook, anunţul făcut de Maia Sandu. 

Potrivit Maiei Sandu, chestionarele au fost expediate membrilor de partid din Capitală. După ce va fi încheiat sondajul, PAS va decide dacă îl va susține pe Andrei Năstase sau va înainta propriul candidat.

"Am făcut un chestionar și l-am expediat la 2.000 de oameni. Un chestionar cu toate opțiunile pentru această decizie și vrem să vedem, sperăm să avem multe răspunsuri, cel puțin în rândul membrilor din Chișinău care au poștă electronică. Așteptăm să vedem care vor fi rezultatele acestui chestionar. Nu avem unde să ne grăbim, încă nu a fost anunțată data de către Comisia Electorală Centrală", a spus președinta PAS, Maia Sandu.

Maia Sandu a menționat anterior că a aflat despre faptul că Andrei Năstase va candida la primărie din presă și nu a fost anunțată de Partidul DA.
Tot marţi seara, Alexandr Slusari a comentat declaraţia liderului PAS pe pagina sa de facebook. Slusari a lăsat să se înţeleagă că gestul Maiei Sandu este unul iresponsabil.

Acesta a menționat că dacă la prezidenţiale Platforma DA ar fi organizat chestionarea tuturor membrilor săi, atunci Andrei Năstase ar fi trebuit să participe în scrutin în paralel cu Maia Sandu. Slusari a mai scris că în 2016, formațiunea din care face parte a dat dovadă de responsabilitate politică.

Nu este prima dată când cele două formațiuni nu pot ajunge la un consens. În toamna anului trecut, Năstase a anunțat că a venit cu o ofertă pentru PAS de a participa împreună la scrutinul parlamentar din acest an, formând un bloc electoral. Maia Sandu a menționat că va decide mai târziu, dar așa și nu a răspuns.

Iar în campania prezidențială din 2016, în presă au apărut înregistrări audio, în care Andrei Năstase și Alexandr Slusari o criticau pe Maia Sandu. Cei doi s-au arătat nemulțumiți de faptul că americanii o susțin pe Maia Sandu și ziceau că ea ar fi candidatul lui Plahotniuc.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu