Neînțelegeri în Alianța lui Kozak: Dodon și PSRM nu au susținerea partenerilor de coaliție, care cer retragerea trupelor ruse

Igor Dodon și PSRM nu au susținerea partenerilor de coaliție, care cer retragerea trupelor ruse. După ce Dodon a declarat că militarii ruși trebuie să rămână acolo, așa zisul ministrul de Externe din guvernul ilegal al Maiei Sandu, Nicu Popescu a declarat că nu va accepta asta niciodată. 
"Ceea ce m-a frapat întotdeauna e că alte state post-sovietice în CSI, într-un anumit moment în ultimii 25 de ani, au acceptat prezența militară rusă pe teritoriul lor. Guvernele mai multor state post-sovietice au semnat acorduri prin care au oferit dreptul Federațieii Ruse de a menține o prezență militară pe teritoriul acestor state. 
 
Singurul stat care nu a acceptat niciodată și nu a semnat absolut nici un acord prin care ar legitima prezența unei baze militare rusești pe teritoriul său este Republica Moldova.  Și în acest sens pentru mine lucrul este foarte simplu, eu voi asigura această continuitate care a trecut de la președintele Snegur, la președintele Lucinschi, la președintele Voronin, prin care nici unul din liderii politici din Republica Moldova nu au semnat, nu a dorit, și întotdeauna a insistat că este dreptul suveran al Republicii Moldova de a nu avea trupe străine pe teritoriul său".
Totodată, Popescu a promis că Moldova va continua să insiste pe retragerea trupelor militare rusești de pe teritoriul țării.
"Deci în sensul ăsta aveți ferma mea asigurare și ferma mea convingere că Republica Moldova va continua să insiste pe retragerea trupelor militare rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, care se află pe teritoriul nostru contrar oricărei baze legale, contrar legislației Republicii Moldova și contrar angajamentelor pe care Federația și Republica Moldova și le-au luat.", a spus Popescu.