"Neîncrederea Rusiei în politicienii din Moldova l-a delegat pe Rogozin în Transnistria"

Embed:

Delegarea lui Dmitri Rogozin drept reprezentant special al Rusiei în Transnistria a schimbat formatul în regiune, iar numirea reprezentanţilor în fostele puncte fierbinţi, este începutul unei noi politici a Kremlinului în spaţiul post-sovietic. Aşa a intitulat unul din articolele sale, ziarul rus Nezavisimaia Gazeta.

În articol sunt publicate opiniile politologilor moldoveni, care îşi exprimă îngrijorarea faţă de numirea lui Dmitri Rogozin în funcţia de reprezentant special al Rusiei la Tiraspol.

Fostul ambasador al Moldovei în România, Emil Ciobu, este de părere că delegarea lui Rogozin, care are o reputaţie de politician dur şi fără compromisuri, este un semnal de neîncredere, lipsit de ambiguitate din partea conducerii Federaţiei Ruse către clasa politică moldovenească.

Majoritatea experţilor opiniază că numirea lui Rogozin are legătură cu noua politică în ţările CSI a preşedintelui ales al Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Totodată, analiştii au atenţionat şi despre numirea concomitentă a reprezentanţilor speciali în Abhazia şi Osetia de Sud.  

Menţionăm că Moscova a delegat pentru prima dată un reprezentant în Transnistria.

Dmitri Rogozin a fost numit reprezentantul liderului de la Kremlin pentru Tiraspol, pe 21 martie, în urma unui decret semnat de către preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev. Anterior, Rogozin a ocupat funcţia de ambasador al Federaţiei Ruse în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu