Nehotărâre de primar general. Dorin Chirtoacă şi-a anulat propria decizie de modificare a rutelor de microbuz

Embed:

Primarul general al capitalei a cedat în faţa  presiunilor administratorilor liniilor de microbuze. Dorin Chirtoacă a decis să anuleze dispoziția care prevedea modificarea itinerarelor a 27 de linii de microbuz.

Edilul capitalei a anunţat că, din 25 august, toate liniile de microbuz care au fost suspendate anterior, îşi vor relua activitatea: "Am decis suspendarea dispoziției cu privire la modificarea traseelor care vin din suburbii în oraș. De mâine ele vor continua să meargă pe traseele vechi. În ceea ce priveste ruta 127 este clar că o putem restabili, dar pe un traseu care să ocolească centrul".

Mai mult, primarul general va emite o dispoziție ce va permite transportarea călătorilor în picioare: "Pentru a evita conflictele pe care le avem de 20 de ani pe acest subiect, propunem să ne referim la norma cunoscută. Patru persoane la un metru pătrat în picioare. Să vedem care este suprafața reală în tipurile de microbuze, și respectiv în baza acestei norme să vedem câte persoane pot fi transportate în picioare".

Decizia primarului a fost salutată de șeful Asociației Transportatorilor Privați, Ion Mămăligă, dar nu și de transportatori.

"Călătorul a fost pus în situația să ajungă la destinație făcând două trei transportări, cheltuind de trei ori mai mult și neavând siguranța că poate să ajungă într-un timp optim așa cum ar trtebui să asigure autoritățile. Nu s-a respectat niciun criteriu, niciun principiu, niciun argument nu a fost adus", a opinat Ion Mămăligă.

"Ruta 191 se modifică pe strada Natalia Gheorghiu. Acolo este imposibil de circulat. Este colţ de 90 de grade și drumul este foarte îngust. Acolo nicio siguranță nu există", spune administratorul acestei rute, Ştefan Gârbu.

Dispoziţia primarului capitalei, prin care au fost modificate itinerarele a 27 de linii de microbuz, urma să intre în vigoare de astăzi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu