"Negruţa nu va fi pedepsit! Sandulachi a fost răsplătit pentru munca făcută la partid"

Embed:

Dosarul în care este cercetat ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, nu va avea o finalitate. De această părere este juristul Ion Dron, care mai spune că semnarea dispoziţiei pentru acordarea a 400 de mii de euro lui Pantelei Sandulachi este, de fapt, o răsplată pentru munca făcută în cadrul partidului.

"Încăpăţânarea Ministerului Finanţelor de a efectua această plată este o infracţiune. Acest dosar ar fi trebuit să fie intentat a doua zi după semnarea dispoziţiei. Pun la îndoială faptul că vom avea o finalitate în această cauză. Este vorba de o clientelă de partid. Aşa se plăteşte munca făcută la partid", a declarat juristul Ion Dron.

Publika.md aminteşte că ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, este bănuit de procurori că ar fi încălcat legea în cadrul dosarului Sandulachi. Procurorul anticorupţie Ruslan Popov a confirmat pentru Publika TV că Negruţa are statut de bănuit în acest caz.

Dosarul a fost intentat după ce fostul membru al PLDM Pantelei Sandulachi a primit 400 mii euro, drept prejudiciu acordat de stat pentru tergiversarea unui dosar penal, în cadrul căruia acesta era cercetat. Ministerul Finanţelor a achitat prejudiciul, chiar dacă decizia judecătorului nu era definitivă. După ce Sandulachi a primit banii, procuratura a atacat decizia la CSJ.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu