Negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE încep astăzi la Bruxelles

Embed:

Prima rundă de negocieri cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea loc astăzi la Bruxelles. Procesul de despărțire a Regatului Unite de UE se va desfăşura în două etape.

În prima fază reprezentanţii celor două părţi vor discuta doar despre modul în care se va produce Brexitul. Ulterior, ei vor decide în ce relaţii rămân după separare.

Negociatorii Comisiei Europene au anunţat că în cadrul discuțiilor o chestiune urgentă reprezintă drepturile cetăţenilor afectaţi de divorţul cu Uniunea Europeană.  

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, care va participa la discuţii, susține că nu ar trebui să existe nicio îndoială cu privire la ieșirea Regatului Unit din UE.  

Chiar dacă a suferit o mare înfrângere la alegerile parlamentare anticipate din Marea Britanie, premierul Theresa May a declarat că nu și-a schimbat poziția față de această separare.

Cu toate astea, prim-ministrul britanic a declarat în repetate rânduri că-şi doreşte un parteneriat special şi profund cu Uniunea Europeană și că vrea să colaboreze în continuare cu Blocul Comunitar în plan economic.

Presa internațională scrie că, odată cu eşecul electoral, premierul conservator și-a pierdut din autoritate și din capacitatea de a-și impune opinia în discuțiile cu Bruxellesul. Theresa May a declanșat oficial Brexit-ul în data de 29 martie, conform articolului 50 al Tratatului de la Lisabona. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu