Negocierile oficiale nu vor fi reluate la următoarea rundă de discuţii, spune Smirnov

Embed:

Negocierile oficiale pentru reglementarea conflictului transnistrean nu vor fi reluate nici la următoarea rundă de discuţii, preconizată pentru această vară. Cel puţin aşa afirmă liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, citat de postul de radio Europa Liberă.

Liderul transnistrean a spus acest lucru în timpul unei întrevederi la Tiraspol cu preşedintele Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Petros Efthimiou. La rândul său, oficialul OSCE a spus că speră ca negocierile în format 5+2, întrerupte acum cinci ani, să fie totuşi reluate. Potrivit paginii electronice a postului de radio Europa Liberă, Petros Efthimiou a propus ca deputaţii de la Chişinău şi Tiraspol să se întâlnească în luna octombrie la Stockholm, pentru a discuta problema transnistreană.

Solicitat de Publika TV, serviciul de presă al OSCE a refuzat să-şi expună punctul de vedere asupra declaraţiei lui Smirnov, motivând că este zi liberă. Nici vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, nu a comentat ultima afirmaţie a liderului de la Tiraspol. Următoarea rundă de discuţii informale asupra problemei transnistrene este preconizată pentru luna iunie a acestui an şi ar urma să se desfăşoare la Moscova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu