Negocieri pentru pace în Ucraina au loc la Minsk

Embed:

După mai multe incertitudini şi neînţelegeri, grupul de contact a reuşit să se reunească în capitala belarusă. Asta în timp ce în regiunea Donbass vărsările de sânge nu contenesc. 15 soldaţi ucraineni au fost ucişi, iar 33 au fost răniţi în cele mai recente confruntări.

Militanţii proruşi continuă să atace poziţiile armatei guvernamentale şi trag focuri de artilerie chiar şi în zone locuite de civili.

"Noaptea a fost grea în zona operaţiunii antitero. Teroriştii atacă periodic poziţiile armatei noastre şi trag în zone locuite de civili", a spus un localnic. 

În apropierea oraşului Debalţevo, separatiştii trag din mortiere şi lansatoare de rachete de tip "Grad".

În zona localităţilor Enakievo şi Uglegorsk este observată o concentrare masivă a forţelor militanţilor proruşi. De asemenea, Moscova continuă să furnizeze rebelilor armament greu  prin sectoarele de frontieră necontrolate de trupele ucrainene.

În același timp, președintele Franței, Francois Hollande, i-a cerut Rusiei să oprească, în regim de urgență, orice formă de susținere pentru separatiști: "Este urgent, pentru că sancțiunile împotriva Rusiei influențează negativ toată regiunea, penalizează economiile. Nu putem identifica o soluție prin sancțiuni. Soluția este una politcă."

Tot mai mulţi oameni nevinovaţi îşi pierd viaţa în confruntări. Vineri, în Donețk, 12 civili au fost uciși. 7 dintre aceştia au murit după ce un obuz a lovit Casa de Cultură din centrul oraşului, iar alţi 5 în timp ce stăteau la coadă pentru ajutoare umanitare.

Iar în Debalţevo, 14 oameni şi-au pierdut viaţa, după ce mai multe proiectile le-au lovit locuinţele. De asemenea, autorităţile au anunţat că în Horlovka, o zi mai devreme, au murit 8 civili.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu