Negocieri moldo-ruse la Moscova. Ce a discutat Bumacov cu şeful Serviciului Federal pentru Supraveghere Veterinară și Fitosanitară

Embed:

Serviciul de supraveghere a producției fitosanitare din Rusia urmează să anunţe, într-o lună, dacă va anula embargoul instituit la importul fructelor şi legumelor din Moldova. Promisiunea a fost făcută astăzi, de către şeful Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert, în cadrul întrevederii la Moscova cu ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

"Odată ce s-au introdus taxe vamale, deja îşi pierde sensul acest embargo. În timp de o lună o să examinăm situaţia şi o să revenim să avem o soluţie. În caz că va fi necesar, reprezenatnţii Rosselhoznadzor vor veni în Moldova. În cazul Rospotrebnadzor nu am avut termeni fixaţi în privinţa discuţiilor. Am prezentat argumentele noastre în privinţa la conserve, vinuri, divinuri. Şi acolo s-au introdus taxe vamale. Am convenit să continuăm dialogul. Nu este exclus să avem peste ceva timp şi în RM reprezentanţi ai Rospotrebnadzor", a declarat ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

În cadrul vizitei oficiale la Moscova, oficialul de la Chișinău a avut o întrevedere şi cu şeful-adjunct al Rospotrebnadzor, Irina Braghina. Discuţiile dintre s-au axat pe interdicțiile impuse la importul vinurilor, divinurilor şi conservelor din țara noastră. Întrevederea s-a încheiat, însă, fără rezultate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu