Negocieri intense în Parlamentul de la Madrid, cu o zi înainte de moţiunea de cenzură. Guvernul spaniol, pe punctul de a fi demis

Embed:

Negocieri intense în Parlamentul de la Madrid, cu o zi înainte de moţiunea de cenzură. Partidul Socialist, principala grupare de opoziţie, se poate baza pe sprijinul partidului Podemos, dar nu a primit un răspuns clar din partea naţionaliştilor basci şi a separatiştilor catalani. 

Liderul socialist, Pedro Sanchez, are nevoie de 176 de voturi pentru demiterea Guvernului. Surse din cadrul Partidului Poporului, condus de premierul Mariano Rajoy, spun că se aşteaptă la căderea executivului.

Lovitura de graţie a venit odată cu retragerea sprijinului politic din partea deputaţilor Ciudadanos. Imediat, socialiştii au depus moţiunea de cenzură. Motivul îl constituie dosarul Gurtel, imensul scandal de corupţie privind finanţările ilegale pentru Partidul Poporului.

Fostul trezorier al PP a fost condamnat la 33 de ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 44 de milioane de euro. Capul schemei, omul de afaceri Francisco Correa, va sta după gratii 51 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu