Negocieri dure în SUA, după ce americanii "au căzut" tehnic în prăpastia fiscală

Embed:

Camera Reprezentanţilor din Congresul american continuă să discute proiectul de lege menit să prevină prăpastia fiscală. Asta după ce, anterior, Senatul a aprobat acest act. Pentru a deveni lege, documentul trebuie să obţină şi un vot favorabil din partea Camerei Inferioare a Congresului american.

"Proiectul a fost trimis Camerei Reprezentanţilor, iar până acum preşedintele Camerei a dat asigurări că acesta va fi votat. Aşteptăm să se întâmple, deoarece cetăţenii americani merită acest lucru. Membrii Camerei discută. Evident că sunt şi idei "pro", şi argumente "contra", a spus Nancy Pelosi, liderul minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor este dominată de republicani, iar un compromis ar putea fi găsit destul de greu, deoarece unii refuză orice creştere a taxelor.

Potrivit acordului adoptat anterior de Senat, taxele pentru americanii cu un venit anual de până la 400 de mii de dolari nu vor fi majorate. Iniţial, democraţii doreau ca subiecţii prevederilor să fie cei care câştigă anual 250 de mii de dolari. Mai mult, textul de lege presupune amânarea cu două luni a reducerilor bugetare.

Coliziunea cu "prăpastia fiscală" s-a produs deja, din punct de vedere tehnic, odată cu intrarea în noul an. Totuşi, efectele vor fi limitate, deoarece este zi de sărbătoare, iar administraţiile şi pieţele financiare sunt închise.

"Prăpastia fiscală" este o combinaţie dintre creşterea taxelor şi reducerea cheltuielilor. Există pericolul ca majorarea plăţilor, însoţită de reducerea masivă a cheltuielilor, să-i afecteze pe toţi americanii. Potrivit experţilor, lipsa unui acord privind "prăpastia fiscală" riscă să arunce economia americană în recesiune.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu