Negocieri de pace între cele două Corei, după provocarea Phenianului şi replica Seulului

Embed:

Tensiunile izbucnite, în ultimele zile, între cele două Corei au determinat autorităţile ambelor state să se aşeze la masa tratativelor. Factorii de decizie s-au întâlnit astăzi în zona demilitarizată pentru a negocia aplanarea conflictului izbucnit joi. Întâlnirea a început la puțin timp după expirarea ultimatumului dat de Phenian.

Anterior, Coreea de Nord a ameninţat cu o reacție militară extrem de puternică, dacă Seulul nu va înceta să difuzeze la frontieră mesaje anticomuniste.

Nu doar autoritățile nord-coreene sunt gata de război, ci și cetățenii. Oamenii încuviințează orice acțiune a liderului lor suprem, Kim Jong Un.

Întrunirea dintre cele două părți va avea loc în localitatea Panmunjom, un sat abandonat, dar care, de facto, reprezintă frontiera dintre cele două state.  

Acum două zile, soldaţii nord-coreeni au deschis focul şi au lansat obuze peste frontieră, spre difuzoarele care transmiteau mesaje împotriva regimului de la Phenian. Militarii sud-coreeni au ripostat şi lansat un contraatac. Cele două state se află, de jure, în război, deoarece până acum între ele nu a fost semnat un armistițiu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu