Negociatorii PDM, PLDM şi PL se convoacă pentru a discuta planul unui acord de formare a noii coaliţii

Embed:

Liderii PDM, PLDM şi PL au anunţat că au început să elaboreze programul de guvernare. Astfel, începând de astăzi, grupurile de negociatori ale celor trei partide se vor întâlni pentru a discuta despre acest plan, cât şi despre proiectul unui acord de formare a noii coaliţii. Politicienii au reiterat faptul că până la sfârşitul lunii ţara ar putea avea un nou executiv. 

"PDM a înaintat propunerea ca în paralel, cu grupul de bază de negocieri politice, să fie pusă în funcţie un al doilea grup care să elaboreze proiectul acordului politic de formare a alianţei de guvernare", a spus președintele PDM, Marian Lupu. 

Liderii formaţiunilor politice spun că nu au identificat deocamdată un candidat pentru funcția de prim-ministru.

"Construim o coaliţie nouă, care urmează să asigure majoritatea parlamentară şi în rezultat suportul politic unui nou Guvern", a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat. 

Totodată, în cadrul negocierilor, liderii politici au discutat și despre modalitatea de alegere a șefului statului.

"Toți așa consideră că am greșit atunci când nu am modificat mecanismul. Cred că cea mai bună variantă este referendum", a spus preşedintele PL, Mihai Ghimpu. 

Cabinetul de miniştri trebuie să fie învestit până în data de 12 septembrie, adică după trei luni de la demisia Guvernului Gaburici.

În caz că acest lucru nu se va întâmpla, preşedintele ţării este în drept să dizolve Parlamentul, după care urmează să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu