NEGLIJENŢĂ la cote maxime! O româncă a murit la un spital din Spania după ce a așteptat 12 ore în camera de gardă

O româncă a murit în Spania după ce timp de 12 ore a stat în camera de gardă a unui spital fără să primească îngrijiri medicale.

Aurelia Doina, o femeie în vârstă de 64 de ani de origine română, a murit la Spitalul public San Juan de la Cruz din localitatea Úbeda, Spania, după mai multe ore în care nu a primit asistenţă medicală, scrie News.ro.

Surse din spitalul au precizat pentru El Mundo că faptele au avut loc pe 21 decembrie când femeia a ajuns la Urgenţă în stare "destul de gravă" la recomandarea medicului din Quesada, unde locuia. 

Femeia a ajuns la spital însoţită de o angajată a unui azil de bătrâni şi, după ce a fost înregistrată, a ajuns la infirmerie, scrie digi24.ro

Cum Aurelia Doina a ajuns însoţită, nu a fost activat protocolul pe care spitalul îl impune la internarea unui pacient care are nevoie de însoţitor, potrivit surselor din spital. 

La spital, femeia a fost consultată şi după ora 14.00 a rămas pe o targă în sala de aşteptare, de unde a fost chemată de mai multe ori, dar cum nu era capabilă să răspundă, personalul spitalului a crezut că a plecat.

Însoţitoarea ei nu se afla cu ea. La ora 22.00 a avut loc un schimb de tură şi în jurul orei 2.00 un medic a întrebat cine e femeia pe care a văzut-o respirând cu dificultate. Când au verificat, şi-au dat seama că murise. Atunci, au luat legătura cu familia şi autorităţile, care au deschis o anchetă. De asemenea, spitalul va face şi o anchetă internă. 

 
 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu