Neglijenţa face noi victime. Încă trei persoane au murit înecate

Embed:

Duminica trecută a fost fatală pentru două surori, de 15 ani, din localitatea Talmaza, raionul Ştefan Vodă. Acestea şi-au pierdut viaţa în râul Nistru. Tragedia s-a produs în jurul orei 15:00. Salvatorii Unităţii salvatori şi pompieri din raion au întreprins lucrările de căutare în apă, însă, din cauza curenţilor de apă, acestea au fost fără rezultat.

Un alt caz de înec s-a înregistrat în Horeşti, Ialoveni. Bărbatul, de 36 de ani, era la scăldat. Alertaţi, scafandrierii Detaşamentului căutare-salvare numărul 1, au depistat corpul neînsufleţit al persoanei, după câteva ore de căutare. Toate circumestanţele care au dus la producerea tragediilor vor fi cercetate de către organele de drept.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează strict cetăţenii să fie prudenţi, atunci când merg la scăldat, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol. Scăldatul este indicat doar în spaţiile special amenajate. În caz contrar, pot fi curenţi de apă, gropi, nămol şi pietre.

Mai mult, nu este recomandat scăldatul celor care au consumat băuturi alcoolice. De la începutul sezonului cald, s-au înecat 23 persoane, dintre care 6 minori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu