Nebunie pe drumurile din Comrat. Oamenii legii au fost la vânătoare de șoferi beți (VIDEO)

Au ieşit la vânătoarea de şoferi beţi. Weekendul trecut, trei echipaje de la batalionul de patrulare Sud au
monitorizat drumurile naţionale din zonă, dar şi câteva sate.

Prima localitate pe care au ţintit-o oamenii legii a fost Congaz. După câteva verificări, au dat şi de primul conducător în stare de ebrietate. Un adolescent de 17 ani, fără permis de conducere, a picat testul. Mai mult decât atât, iniţial, tânărul a refuzat să oprească la somaţia inspectorilor. În timp ce agenţii îi explicau acestuia drepturile, cel care le-a dat bătăi de cap a fost, de fapt, unul dintre pasageri.

Şoferul minor, în schimb, nu a scos un cuvânt în faţa poliţiştilor. S-a conformat cu faptul că a fost prins beat la volan. Explicaţia sa: nu a crezut că v-a da de bucluc, deoarece era aproape de casă.

Ulterior, angajaţii INP au mai descoperit că tânărul şofer avea şi un borcan de vin în automobil. Chiar dacă nu are 18 ani împliniţi, adolescentul se va alege cu un proces contravenţional pe numele său, iar amenda o să fie achitată tot de el. Asta pentru că, potrivit legislaţiei, cei care încalcă regulamentul circulaţiei rutiere sunt pasibili de răspundere şi până la majorat.

Al doilea individ prins de poliţiştii din Comrat a fost unul deloc de neglijat. Este vorba despre un motociclist. Bărbatul a fost somat de oamenii legii să oprească, însă a ignorat apelul inspectorilor. Asta chiar dacă agenţii aveau girofarul inclus şi au folosit şi semnalul sonor. Conducătorul motocicletei a fost la un pas de a da cu capul de uşa maşinii INP.

A urmat o cursă ca în filme pe străzile din Congaz. Într-un final, motociclistul şi-a abandonat vehiculul şi a încercat să scape, escaladând un gard. N-a reuşit. A fost pus la pământ de un poliţist. Individul a putut cu greu să găsească cuvinte pentru a-şi explica gestul.

Cum era şi de aşteptat, bărbatul se afla în stare de ebrietate. Asta a demonstrat-o etilotestul care a înregistrat o valoare de peste patru ori mai mare decât limita admisă.

În scurt timp, omul le-a mărturisit poliţiştilor că nici permis de conducere nu are. Acesta nu a putut explica şi cât anume a consumat.

Motociclistul va fi amendat pentru faptul că a condus o unitate de transport fără permis de conducere, dar şi pentru că a făcut asta fiind beat.

Oamenii legii avertizează că vânătoarea de şoferi băuţi în sudul ţării abia a început.

Materialul a fost realizat de echipa emisiunii "Unitatea de Gardă" de la Canal3.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu