Nebunie în ultima zi de Mercato! David Luiz a revenit la Chelsea pentru 38,5 milioane de euro

Embed:

Nebunie în ultima zi a perioadei de transferuri. Pe 31 august, marile cluburi europene au scos din buzunare milioane de euro pentru a reuşi să achiziționeze jucători pe ultima sută de metri.

Cea mai ”tare” mutare a fost reuşită de Chelsea Londra. ”Aristocrații”l-au readus la echipă pe fundaşul David Luiz pentru 38,5 milioane de euro. În 2014, Chelsea l-a vândut pe brazilian la PSG cu 50 de milioane de euro, aşa că britanicii au rămas cu un profit de peste 11 milioane de euro pe această mutare.

Concomitent, Chelsea a mai achitat Fiorentinei 23 de milioane de euro pentru fundaşul Marcos Alonso.

La rândul ei, campioana Angliei, Leicester City, l-a achiziţionat pe Islam Slimani de la Sporting Lisabona pentru 30 de milioane de euro.

Manchester City a rămas fără doi jucători de valoare căzuţi în dizgraţia lui Pep Guardiola. Samir Nasri va juca la Sevilla, iar Joe Hart la AC Torino, ambii sub formă de împrumut până la încheierea stagiunii.

Şi modesta nou-promovată în Premier League, Bournemouth, a dat lovitura. 22 de cluburi îşi anunţaseră intenţia de a se lupta pentru Jack Wilshere de la Arsenal, însă mijlocaşul de 24 de ani a ales Bournemouth, pentru care va evolua sub formă de împrumut până la sfârşitul sezonului.

Tot la Bournemouth a ajuns şi un puşti de 18 ani din România. Este vorba de Mihai Dobre de la " Viitorul Mihai Georgescu" din Cluj-Napoca.

Cluburile din Premier League şi-au bătut în această vară propriul record, ele efectuand în total tranzacţii de 1 miliard şi 300 de milioane de euro: cu aproximativ 200 de milioane mai mult decât acum un an.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu