Neaşteptat! Care sunt beneficiile uleiului de cocos

Stresul, factorii poluanți, predispoziția genetică și chiar produsele de îngrijire a părului alese necorespunzător pot produce efecte dăunătoare pentru podoaba noastră capilară.

Metodele profesionale de tratament pot fi extrem de costisitoare, însă, din fericire, există și metode mai accesibile de a scăpa de problemele scalpului și ale părului. Cu o eficiență dovedită de numeroase studii, poți include în rutina ta de îngrijire un ulei de cocos pentru păr care va ameliora mătreața, va preveni vârfurile despicate și te va ajuta să îți păstrezi părul frumos și sănătos.

Uleiul de cocos poate fi considerat o adevărată comoară a naturii, având în vedere beneficiile pe care el le are pentru sănătate, în primul rând, dar și pentru frumusețe. Uleiul de cocos are în componență o mulțime de substanțe ale căror funcții nu pot fi trecute cu vederea, printre care se numără și acizii grași cu lanț mediu. Printre caracteristicile acestora se numără și cele antimicrobiene și antibacteriene, atât de necesare în combaterea mătreții. Ceea ce face, mai concret, uleiul de cocos este să hidrateze scalpul și să îi ofere protecția antifungică necesară pentru a împiedica uscarea excesivă a scalpului și pentru a îndepărta bacteriile care cauzează apariția mătreții.

Pentru a scăpa de mătreață îți recomandăm să folosești o mască de păr cu ulei de cocos o dată (dacă ai un păr cu tendințe de îngrășare) sau de două ori pe săptămână (dacă ai un păr uscat). Poți aplica ulei de cocos direct pe scalp, masând ușor cu buricele degetelor.

Scalpul tău îți va fi recunoscător! Previne despicarea vârfurilor precum o mască de păr profesională Uleiul de cocos face minuni cu părul tău și nu exagerăm deloc atunci când facem această afirmație. Un ulei de cocos pentru păr ar trebui să existe și în baia ta, căci acest produs va deveni, după doar câteva folosiri, produsul tău preferat de îngrjire a părului. Zilnic, părul nostru este supus la diverse tipuri de agresiuni.

Chiar și simpla periere a podoabei capilare poate fi dăunătoare, dacă nu se realizează prin tehnicile și cu instrumenetele potrivit alese. Să nu mai punem la socoteală faptul că placa de păr, uscătorul, ondulatoarele sau periile electrice și alte tipuri de ustensile pentru păr îi provoacă acestuia la fel de mult rău. De fapt, printre urmările acestor acțiuni se numără și despicarea vârfurilor. De multe ori, această problemă nu se mai poate remedia decât folosind foarfeca, de aceea este important să o prevenim. nivelul firelor de păr. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu